Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Saker Jag Letar Efter På Mellandagsrean!

dec 20, 2017 | Bebis, Inredning, Kläder | 4 Kommentarer

Åh nu börjar snart mellandagsrean, jag tycker det är nästan lika roligt som julafton (om inte snäppet roligare). Jag har tydligen bott i Småland tillräckligt länge nu för att verkligen uppskatta en bra rea.
För att rea ska räknas som bra ska det vara minst 50%, fjuttiga 20% räknas ju knappt!
Förr om åren har jag gått bananas på rean men har blivit bättre på det där, att inte bara köpa för att det är billigt.
Numera kolla jag hellre på det som är dyrt för det är ju först då jag har en chans att kunna få köpa det.

Det här är jag på jakt efter i år:

 • Baskläder, helst från Filippa K. Jag älskar allt från Filippa K och deras kläder passar mig så bra. Jag har en mörkblå collegetröja därifrån i ullblandning som är mitt absolut bästa köp. Jag ÄLSKAR den och den passar till precis allting. Så något mer sånt plagg hade suttit bra. Skulle gärna ha ett par beigea chinos också, så det lägger jag till på listan över saker att spana efter.

 • Skor. Det här är dock en sån sak som jag absolut inte behöver, men ändå alltid köper när det är rea (eller inte rea också för den delen) Skulle så himla gärna ha ett par nya Kavatskor, mina gamla trotjänare sjunger på sista versen.

 • De randiga kläderna från Polarn o Pyret. Vi köper de här varje år och lagom till Knut har växt ur dom så är det jul igen och han kan få nya. Nu har vi betat av bruna, gröna, gula och svarta så i år hoppas jag på de röda. Deras underställ i ull är dessutom fenomenala så hittar jag det ska jag absolut köpa, vet att de har ett i blått just nu som är väldigt fint.

 • Strumpor och kalsonger till Knutte. Vi har kommit till det där stadiet då han plötsligt växte ur allting på samma gång så nu måste vi bunkra upp med nytt. Även på strumpor gillar jag enfärgat bäst. Jag har så himla mycket mönster och färg på alla hans kläder så om strumporna också är mönstrade och färgglada så hittar jag aldrig några som passar till resten. Därför måste jag också hitta enfärgade basplagg för att kunna matcha ihop med det andra mönstrade och färgglada. Det är mitt mission den här rean!

 • En ny jacka till mig. Jag har en Didrikssonjacka jag använder när det är svinkallt och hade hittat den perfekta vardagsjackan på H&M, men sen tvättade jag den i 40 grader (det var ullblandning) så nu är den liksom lite sned och liten, så behöver en ny. Helst en fluffig variant, typ i fuskpäls eller nått. Det ska jag spana efter. Vet ni förresten att fuskpälsen spås bli årets julklapp?

 • En låg bänk i trä att ha i vår nyrenoverade hall. Jag har sett ut en på Ikea som jag vill ha, oddsen att hitta den på rea är dock små. Men kanske får göra ett undantag just på den?

 

 

4 Kommentarer

 1. Hur tänker du kring konsumtionen nu i ljuset av att väl forskare är relativt överens (som jag förstår det) om att vår konsumtion och våra utsläpp håller på att förstöra världen så mycket att våra barn kanske inte kan räkna med att ens få leva hela sina liv, eller att få egna barn som får det. Jag får sådana panikkänslor kring forskningsrönen om att klimatet om ca 19 år kommer att vara utom kontroll om vi fortsätter som nu, och att klimatforskare bedömer att vi har ca 5% chans att nå klimatmålen. Att två graders uppvärmning är ett.mål som vi kanske inte kommer att klara, men att bara en liten ökning utöver det kan innevära sådan uppvärmning att permafrosten smälter och så släpper ut ofantliga mängder koldioxid som ni är bunden i marken, och som så.immebär sluter för mänskligt liv på planeten.

  Jag har svårt att hantera den risken, har precis s su små barn, som detta kommer att bli en realitet för. Samtidigt kan man ju inte direkt påverka som enskild individ.

  Menar förstås inte att lägga skulden för detta på någon som handlar på mellandagsrean, men jag har svårt att hantera den konsumtionshets det är den här tiden på året, när vi ju vet (eller borde veta) att vi genom den håller på att ta död på oss själva.

  • Jag är nog en sådan hemsk person som inte reflekterar över sånt sådär jättemycket (förlåt världen) men jag köper allt jag kan ekoligiskt i alla fall och de sakerna jag tipsar om här (en del av dem i alla fall) är ju också miljömedvetna och har ett bra tänk.
   Så ja jag tänker på det på så sätt att jag hellre köper lite dyrare, som håller längre, än köpa slit och släng grejer. Köper också hellre från ekologiska märken, som tex mini rodini.

   • På ett sätt avundas jag det där, och det är ju inte heller ovanligt. Men hur gör man för att inte gå sönder när man tänker på att ens barn kanske kommer vara i tjugoårsåldern när jorden får sin dödsdom och vi människor inte längre kommer kunna förhindra, eller ens bromsa, den?

 2. Angående de utslitna Kavatskorna: har du hört talas om denna service de har på Kavat? Minns inte priset men eftersom de just nu fått stänga ner för att kunna hantera trycket så är det nog värt det 🙂

  https://www.kavat.se/products/repair-service

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...