Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Saker Jag Tycker Alldeles Extra Mycket Om!

maj 8, 2012 | Tankar och Vardag | 10 Kommentarer

* När man sitter i det lilla rummet i min fasters sminkaffär och lyssnar på jättegamla tanter som kommer in och vill köpa nya läppstift i pigga färger

* Det vita luddet på min mormors kinder. Ibland kan jag längta så mycket efter att få klappa henne på luddet att jag nästan är beredd att GÅ hem till Värmland bara för att få göra det!

* Min pappas garage. Det är så stökigt och rörigt med så himla fint ändå, för det ser precis ut som mitt skrivbord och jag vet att han har total koll på var varje liten skruv ligger, trots att allt ligger huller om buller och när man frågar honom om fiskelina, ståltråd eller en speciell sån där liten vinkel, så har han alltid en sådan under en trasa eller bakom en snusdosa.

* När min storebror åker tvärs över Stockholm för att skjutsa mig till sjukhuset, sen håller mig sällskap medans antibiotikan verkar, går promenad och hittar ett körkort. Sen ringer han alla i telefonkatalogen som heter det efternamnet för att hitta rätt person som blir hemskt, hemskt glad.

* Sparris stekt i massvis med smör och flingsalt och Emil säger att jag kan ta den sista fast jag redan ätit fler än honom.

* Klipporna i Rebeccas stuga där mobilen inte har täckning och man måste doppa hela kroppen på en enda gång med ett långt simtag för att det är alldeles för djupt för at kunna nudda botten.

* Att mina absolut bästa vänner i hela världen ska sjunga ihop på mitt bröllop och jag blir tårögd bara jag tänker på det

* När Fröken lägger sig raklång i solstrimman på golvet och tvättar trampdynorna medans hennes mage blir alldeles varm.

 

* Hur det känns att krama mamma, när det gått en månad eller två sen vi sågs och man liksom borrar in näsan i hennes hals och tänker att den lukten ska man minnas hela livet.

* Att sitta på stentrappan utanför uthuset hemma, dricka kaffe och luta sig försiktigt mot dörren för lutar man för hårt trillar man raklång in i farstun för att dörren är så murken.

* Bestämma sig för att åka till Göteborg och en halvtimme senare sitta på tåget och smsa alla man känner i Göteborg och fråga om de kan ses. Sen träffa Henrik och bestämma sig för att inte träffa en enda person mer än honom och sen dricka öl och prata hela kvällen tills man sitter på tåget igen, fylld med kompiskärlek i hela magen.

 

* När man sitter på min fasters altan och det är så himla varmt att det rinner svett ur knävecken och när man suttit där tillräckligt länge är hela verandan full med släktingar som tänkte precis samma sak.

* Att ligga i varsitt hörn på soffan, med varsin mobil och sen få en fot i ansiktet och en sen höra att han faktiskt tycker så himla mycket om mig

* Ett solvarmt baksäte på mammas bil, med mamma och mormor i framsätet, på väg till Arvika och mormor frågar om det drar på mig när hon har fönstret öppet. När jag svarar ja fast det bara är skönt vevar hon ändå upp så jag inte ska bli förkyld.

 

10 Kommentarer

 1. Vilken underbar underbar lista. Jag blir glad över att läsa den!
  Kram Malin

 2. Jag bestämde mig också för att alltid minnas min mammas lukt. Nu har hon varit död i fem år och jag har glömt bort hennes lukt och det gör mig så ledsen.

 3. Fint annars!

 4. Och jag tycker alldeles mycket extra om att få läsa om såna här lyckor som du beskriver. Såna som gör livet värt att leva!

 5. Jag sitter i Arvika å funderar, varför finns det inte mönstrade underlakan att köpa? Under din färgmanifestation föreslår jag att du tar upp ämnet. Jag älskar nämligen mönstrade underlakan.

 6. Vackert (ps om man vill kan man läsa ”vackert” med lite värmländsk dialekt så biir det plötsligt ännu mer vackert).

 7. Vilken underbar lista! Jag blir alldeles varm i hjärtat och rörd av den.

 8. Människor att tycka om, utan det stannar allt

 9. Fint!

 10. Den lilla grå kissen är ju hur söt som helst! Tänk att titta på en katt som slöar kan vara så rogivande.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...