Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Samma Teckning, Då & Nu!

apr 12, 2018 | Teckningar | 2 Kommentarer

Den här teckningen jag gjorde av Cissi 2015 var länge en av mina favoritbilder. Jag kände inte henne då, hade inte en tanke på att vi skulle släppa en bok ihop och typ höras varje dag. Tänk hur det kan bli!

Nåja, nu ville i alla fall Cissi köpa den där bilden och jag kan inte hitta den, har letat som en tok. Men jag har en svagt minne av att jag kanske sålt den någon gång när jag rensat bland alla mina bilder.
Så jag fick helt enkelt teckna en ny.
Det innebar att jag fick göra något jag aldrig gjort förut, nämligen teckna samma bild två gånger. Dessutom med tre års mellanrum!

Den här bilden använde jag som referens, en bild när Cissi flyger flygplan med munskydd pga sjukt allergisk mot jordnötter. Visar sällan referensbilden men vet att en del av er tycker det är kul, så för den här gången då 😉

Och här är den nya teckningen jag gjorde.

De båda teckningarna är ju ganska lika fortfarande, men tycker den nya är så himla mycket bättre. Små justeringar, som att ögonen är bättre, den första kollar lite skevt och sen tycker jag färgerna är bättre på den nya.
Båda två är gjorda med promarker/brushmarker, den nya är dock gjord på A3 och den första i A4 format.
Såhär ser de ut när man lägger dom bredvid varann:

2 Kommentarer

  1. Har undrat över hur ni lärde känna varandra. Har du kanske skrivit om det, annars får du gärna göra det. Alltid nyfiken på hur man skaffar nya kompisar i vuxen ålder 🙂

  2. Den nya blev verkligen bättre. Kul att se dina framsteg!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...