Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Stickat Till Stickan!

jun 13, 2018 | Bebis, Kläder, Pyssel | 11 Kommentarer

Om det finns någonting jag önskar att jag kunde, så vore det att sticka. Tänker jämt att jag borde sätta mig ner och verkligen lära mig, men jag har inget tålamod. Kan bara sticka oändligt långt halsdukar och inget annat och att läsa mönster känns som grekiska.
Men, jag har däremot begåvats med världens bästa mamma som är fantastisk på att sticka! Så nu när Stig kommer så har jag lagt in några ”beställningar” hos henne.
Varje gång mamma får ett nytt barnbarn så stickar hon en filt. Knut fick den här, helt magiska filten när han föddes!


Man ser ju hur sjukt mycket jobb som ligger bakom! Nu har jag beställt en stickad filt med får på! Såklart man vill ha det!

Sen har jag även beställt en sån här omlott tröja, i senapsgult. Mönstret hittade jag på pinterest.


Förrförra julen fick Knut den här superfina tröjan som mamma stickat! Dock tycker han att den sticks, men med en krage under så funkar det fint.

Knut har alltid haft mycket stickat. Tycker det är det sötaste som finns på små barn. Den här västen stickade mamma till mig och jag älskar hur gullig han är i den <3

Vi har även lyxen att andra vill sticka åt oss. Den här ljuvliga uggletröjan har Knuts farfars bästa kompis gjort åt honom. Hittade dessutom en likadan på loppis sen, i liten storlek, som Stig kan ha!


Nu har Maria (Knuts låtsasfarmor) erbjudit sig att sticka något till Stig och jag valde den här fina. Mönstret finns här.


Nu har vi dykt på ett problem. Köpte den här ljuvliga elefanten till Stig på Åhlens och sen lät vi Knut ha den i sin säng för att den skulle ”lukta storebror”. Problemet är bara att Knut numera älskar den här elefanten så innerligt, eller Stefan som han döpt den till (hur gulligt?!)
Så nu måste vi helt enkelt köpa en ny till Stickan. Frågan är bara var vi hittar den perfekta?
Jag har några krav:
– Den måste vara i plysch så den känns mjuk, inget bomulls stelt gosedjur.
– Den måste ha utstickande saker att bita och hålla i, som sladdriga ben, en nos eller snabel.
– Den måste va söt som socker, gärna se lite dum och övergiven ut för då älskar jag den ännu mer.

Har ni några bra tips?

11 Kommentarer

 1. Kolla in märket Jellycat,de är gjorda i plysch, har grejer att pilla på och är mjuka som få! Lycka till ????

 2. Såg nu att det var det märket ni köpt den förra ifrån, sorry, men de har massor av annat fint ????

 3. Håller med om att stickat är sååå fint på barn. Dör sötdöden över bilden på Knut i den fina slipovern, inte minst över de bulliga kinderna som är närapå lika runda som på figuren på ”paddan”.

 4. Alltså Knus filt!! Finaste jag sett! Vilket otroligt arbete, så imponerad av din mamma!

 5. Vi har Teddykompaniets giraff med speldosa.
  När hon var mindre tuggade hon på tyg hänget. Nu är hon snart 15 månader och kan dra upp speldosan själv ????

 6. Vi har köpt en jättemjuk långsmal kanin från Sebra. Den är jättemjuk med långa ben och armar som är både grepp och tuggvänliga enligt vår bebis 🙂
  Måste också bara säga; gud vad fint din mamma stickar!

 7. Jag tänkte också på Jellycat, sååå fina mysdjur som jag tittar längtansfullt på ibland men inte köper då barnens sängar redan svämmar över av mysedjur…

 8. Min dotter fick grisen ur samma serie som elefanten verkar vara av, den kanske kan va nåt. Den ser himla dum ut men man kan inte motstå de dingliga benen!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...