Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Stig Ett År!

okt 21, 2019 | Bebis | 4 Kommentarer

Åh jag hinner aldrig blogga längre! Jag hinner ingenting om jag ska vara ärlig.
Det är ett heltidsjobb bara att försöka få ihop livet känns det som.
Att träna, jobba, vara mammaledig, leka, laga mat, teckna, städa, djupandas och allt däremellan.
Att vara mammaledig åt en ettåring är sannerligen ingen semester.
Ja just det, han har ju alltså hunnit fylla ett år, vår lilla Stig!

För att summera detta år som tvårbarnsmamma, skulle jag säga att det är hundra gånger lättare än förra gången!
Förra gången kändes det så himla stort att bli förälder, men den resan var ju redan gjord den här gången, så det gick liksom så lätt.
Stig är för övrigt en ganska enkel person, han är glad för det mesta, om än sjukt högljudd när det vankas mat. Han är nämligen konstant hungrig, fast han gråter aldrig.
Han har mycket mer humör än sin bror men det kanske krävs när man är yngst.

Jag tycker det här året har gått så himla fort, nu ska jag försöka suga ut det sista av föräldraledigheten. Den 1 mars börjar Stig på dagis och fram till dess vill jag försöka ta många långa promenader med vagnen, läsa miljoner böcker för honom och sova långa middagar ihop.
Min lilla kille, så otroligt glad jag är över dig!

4 Kommentarer

  1. Vilken liten sötnos! Nej, jag har ett barn på 2 och ett på 5 och med de två i hälarna är det så att man knappt hinner blinka mellan allt man gör och så är dagen slut! Men snart blir de väl äldre och då får man förhoppningsvis lite mer tid…

  2. Grattis fina Stig! Har funderat ett tag på en grej, finns det någon särskild anledning du alltid skriver dagis istället för förskola? Tänker på att det ju är olika verksamheter och förskolan har en läroplan som alla andra skolformer. Känns ändå viktigt att låta yrket få erkännande och ord har ju ändå betydelse. Mvh lärare som tidigare arbetat i förakolan!

    • Jag förstår mycket väl att det heter förskola och varför det heter det (min mamma är gammal förskolelärare) men jag tycker helt enkelt att dagis låter så himla mycket mysigare, att jag hellre lämnar mitt barn på dagis än på förskola, även om det innebär samma sak. Men dagis känns tryggare i min värld, eftersom det hette så när jag var liten. Så jag säger faktiskt fel med flit, även om det kanske är dumt

      • Okej då förstår jag, även om jag nog tycker att det är lite dumt då det här en ny innebörd. Så många gånger Jag hört folk ifrågasätta varför det behövs 3.5 år på universitet för att jobba på dagis… Men är skillnad att använda det nedvärderande eller som du, även om det i text inte går att se skillnad! Tack för svar 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...