Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Stora Barnrums-inlägget!

jan 29, 2014 | Bebis, Huset, Inredning, Loppis | 28 Kommentarer

Att få skriva det här inlägget har jag längtat efter ända sen jag fick två streck på den där stickan för sisådär nio månader sen!
Nu har jag väntat och jobbat och slitit för att få rummet färdigt och nu när det äntligen var klart för att inredas så blev Emil sjuk, så jag fick helt enkelt kavla upp ärmarna och göra det själv.
Men jag är inte den som är den, fram med verktygslådan och stegen och sen var det bara att sätta igång trots en gigantiskt mage i vägen.
Såhär såg det ut när jag satte igång imorse:

IMG_3406

Jag började med att skruva upp gardinstången och sätta upp Alfons Åberg gardinerna jag köpt på loppis (prislappen satt kvar, 20 kronor!)
Tycker att de är så himla fina och i perfekt färg som matchar skötbordet.
Sen upp på pallen igen och hängde upp taklampan. Äntligen hade jag ett barnrum att ha den i, älskar den där lampan och har tidigare bara fått haft den i ateljén för Emil. Men här är den ju perfekt.

IMG_3407

Tavlan med alfabetet har jag fått av Wenche.

IMG_3415

Den inbyggda ”garderoben” har jag fyllt med stora prickiga askar i papp som jag köpt på loppis. Där i ligger alla bebisens kläder sorterade och redo att användas.

IMG_3409

Vimplarna är från TGR och jag trodde att de skulle räcka till en vägg, men räckte runt hela rummet!
I hyllan står allt fint man kan komma på, brio-leksaker, gosedjur och träklossar tex.

IMG_3410

Den superfina Marimekkobodyn jag köpt på tradera får hänga framme och vara fin i väntan på att bebisen ska få storlek 74.

IMG_3413

Morfardockan sitter tryggt i stringhyllan och väntar på att få bebiskramar.

IMG_3414

Använde vår gamla tallrikshylla som bokhylla och fyllde den med de finaste barnböckerna och lite annats fint.
Linnéa och Maja dockorna är från när jag var liten och mina absoluta favoriter!
Minikånken har jag fått av min storebror och det hör tydligen till att ha en sådan när man får barn (fast jag fick min för flera år sen för att använda själv försvisso, men nu får bebisen ärva den)
De fina Marimekkokläderna har vi fått i present av vår kompis Linn och väskan med broderad Lilla My är också en present från Wenche.

IMG_3417

Det som är kvar att göra är att ställa in spjälsängen och att skruva upp skötbordet på väggen. Men de två grejerna orkade jag helt enkelt inte göra själv.
Vad tycker ni om rummet?

28 Kommentarer

 1. jättejättejättejättefint!!!

 2. Så fint! <3 Nu längtar jag tills den dagen då jag själv får inreda ett barnrum med mina fynd och barndoms reliker.:)

 3. Fy bubblan vad fint!!! 😀 Älskart! Längtar så tills vi får börja greja i vårt nya hus och jag kan göra i ordning just barnrummet!!

 4. Fantastiskt fint!!! Alltså wow, det är underbart!

 5. Alltså, finaste barnrummet någonsin! Om jag någonsin har användning för ett barnrum vill jag kopiera det här in i minsta detalj!

 6. För första gången (typ) någonsin känner jag en liten längtan efter barn när jag ser ett så härligt lekfullt rum, alldeles fantastiskt barnrum!

 7. Så himla himla fint! Bra jobbat med magen i vädret!

 8. Fantastiskt! Du är så bra på att inreda! Man blir så glad och inspirerad av alla bilder!

 9. Superduperfint!!!!!!

 10. Otroligt fint!

 11. Vilket härligt rum! Så himla fint och varmt och lekfullt!

 12. Åh så härligt! Jag älskar barnrum med mycket färg och som inte ser ut som en utställning:) Min tös på sex månader får dock nöja sig med ett hörn i sovrummet och ett i v-rummet. Det går att göra mysigt och lekfullt det med även om jag önskar att jag också kunde göra nått liknande sen när hon blir lite större:)

 13. Vad fint ni har gjort! 🙂 och er bebis får ju världens finaste stringhylla! Morfardockan är ju pricken över i, där han sitter och väntar 🙂 en sån där tax med dragsnöre hade jag när jag var liten och pappa sa att jag älskade den! Har den kvar hihi 🙂 keep Up the great work Anna! Kram!

 14. Så himla fint! Vad många fina och härliga saker som väntar på er bebis. Tack för att du delar med dig av ert husfixande. Det är jätteroligt att få ta del av det tycker jag.

 15. Fint, färgglatt barnrum! Jag blev verkligen glad över att se böcker längs väggarna. Listigt Alfons Åberg är en personlig favorit och minns min syster hade boken Älskade lilla gris som jag fick låna ibland. Vad vore en barndom utan böckernas magi!

 16. åh vilket fint barnrum! Tror hen kommer trivas där som bara den!

 17. Men åh vilket härligt rum!!
  Gillar allt från taket, golvet, de fina leksakerna på stringhyllan och det lättskötta och dam-vänliga (alltså att man lätt kan damma av alla ytor och torka golv) Mycket snyggt alltihopa!

 18. Helt underbart fint! Nästan det bästa är att det passar både till tjej och kille, inget totalt rosa för tjejen eller totalt blått för killen.
  Bra jobbat ! 🙂

 19. Där skulle JAG kunna flytta in på stört! Älskar allt som är färgglatt och gulligt och rart. Och praktiskt och tåligt som BRIO-leksakerna. (Men du/den lille verkar sakna den där roliga myran som guppar runt med ett ägg där bak – kanske något för kommande påsktider?)

  Så mycket fint du har fixat! Och det finns faktiskt en ”sak” som jag har här hemma också, fast här inte bor några barn. ”Herr Bohm och sillen”! Den borde alla läsa tycker jag. Även alla vuxna barn!

  /helena

 20. Älskar att du målat golvet svart, vem sjutton tänker ens på det? Briljant! Och tallrikshyllan och garderobslösningen… Wow!

 21. Helt fantastiskt Anna! Så roligt att få se. Tänk att få bo i ett sånt rum!

 22. Där skulle jag vilja bo om jag var ett barn! Så många saker att titta på! Och morfar-dockan är ju briljant! Så fint!

 23. Åh vad fint!!

 24. Superfint, vill flytta in!! 😉

 25. Verkligen ett jättefint rum! Heja dig som kämpar på och fixar!

 26. superfint barnrum anna! <3

 27. Underbart! Såklart! Vi har ju verkligen samma smak på allt! Sigge har också haft en jumpsuit i storlek 74 hängande på sidan av sin spjälsäng ända sedan han låg i magen, den är i tigerrandig plysch och jag har fått den av min gudmor, Sigges gudmormor. Och snart snart snart kan han ha den, är uppe i 68 nu, så om några centrimetrar så!

  Och du – det kan ju vara så att bäbisen inte vill komma förrän över en vecka efter din födelsedag, så du kanske kan bjuda in till en mediumstor kakbuffé för att fördriva tiden där på slutet, för dom dagarna är såååååå seeeegaaaa! <3

 28. Så himla fint! Jag ska snart börja med mitt barnrum, väntar bara på att äldsta dottern ska flytta ut.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...