Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Strövtåg i Hembygden!

nov 16, 2012 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Ni har säkert hört den alldeles ljuvliga låten Strövtåg i Hembygden med Mando Diao. Men vet ni, den handlar om platsen där jag är uppväxt, där mina föräldrar bor nu!
Där har jag gått på alla hemliga stigar, pussats bakom buskar, smygit och letat hemligheter hela min uppväxt. Så fint, att det nu finns en sång om det. Även om den är så väldigt sorglig förstås. Men ibland är livet väldigt väldigt sorgligt också.

Vi kikar lite på hur det ser ut i Alsterdalen:

 ”Det är skimmer i molnen och glitter i sjön,
det är ljus över stränder och näs
och omkring står den härliga skogen grön
bakom ängarnas gungande gräs.

Och med sommar och skönhet och skogsvindsackord
står min hembygd och hälsar mig glad,
var mig hälsad! – Men var är min faders gård,
det är tomt bakom lönnarnas rad.

Där du kära gestalter och syner minns,
där står tomheten öde och kal,
och min eviga vaggsång är allt som finns
av det gamla i Alsterns dal.”

5 Kommentarer

  1. Ah vad kul att se bilder därifrån. Har tänkt på hur det ser ut när man hör låten. Mando Diao kommer ju här från Borlänge, min hemstad.

    texterna påminner mig om hur det såg ut hos min farmor och farfar. Så vet man inte om vad texterna handlar om skulle man kunna tro lätt kunna tro att det sjunger om Dalarna. 🙂

    • Ja det kan ju egentligen handla om vad som helst, men själva huvuddikten är härifrån. Fast sen är det ju roligare att läsa in sin egen hembygd såklart!

      • vilken fantastisk låt vaknade mitt inatten jag gick ock tog fram låten på datorn bra med en synt bara transbonera plus 4 gick skitbra

  2. Kul! Också roligt med en ny tolkning av Gustaf Fröding – det händer ju inte varje dag.

  3. Allt som får mig att minnas det är du

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...