Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Tankar Om 2018.

jan 8, 2018 | Tankar och Vardag | 7 Kommentarer

När vi skålade in det nya året lovade vi varann att det skulle bli vårt bästa år.
En sån sak lovar man ju varje år men nu när det gått en vecka så kände jag att jag behövde sätta mig ner och tänka efter vad det verkligen innebär.


Året har börjat skakigt för min del, med en hel del tankar om vad som är viktigt i livet och vad jag vill prioritera och minnas. Min pappa dog den tredje januari för fem år sedan och sen dess innebär just nyår en hel del ångest för min del.

För att lätta lite från mitt ångestmoln jag fastnat i gick vi ut i naturen. Det är lättare att tänka klart där.
Jag försökte kanalisera var det gjorde mest ont och hur jag kunde göra ändringar för att jag skulle må bättre.


Jag kom fram till följande:
– Istället för att ta med mobilen, ta med systemkameran. Jag slipper bli nådd och får fina bilder på köpet.
– Jag tar en paus från min instagram annaritar och fokuserar istället på mitt andra konto annaritar_illustrations. Jag vill inte följa några konton som gör mig stressad, med välpolerade hem, smala midjor och ständigt färska blommor. Just nu ger jag mig själv en paus från allt sånt.
– Istället för att konstant ta bilder för att lägga upp på instagram, ska jag nu istället rikta mer energi åt bloggen och få allt samlat här istället, lägga ner mobilen och andas lite.
– Sluta dricka alkohol. Jag börjar med en så kallad vit månad, så får vi se hur det blir efter det. Men det är i alla fall ett steg i rätt riktning.


Vi bestämde också gemensamt att lägga bort mobilerna när vi är hemma och istället vara mer med varann.
Knut har inte haft sin ipad på hela december och har varit som en helt annan person, en som leker, pysslar, ritar och hittar på bus. Utan att sitta klistrad vid skärmen. Så nu är fri ipad borta i vårt hushåll och han har inte frågat efter den en enda gång. Vi säger att den är på semester och så har det inte varit mer med det.


Det här året vill jag fokusera mer på mig och min familj, mitt välmående och vår gemensamma tid.
Andra år har jag alltid haft karriärsmål som nyårslöften, men i år vill jag ändra fokus mer inåt än utåt.


Jag har varit så upptagen med att jämföra mig och hålla koll på alla andra att jag nästan glömt bort att njuta av vad jag har.


De här två. Allt jag någonsin önskat, mitt framför näsan på mig.


Så nu har jag skalat bort och skurit ner. Prioriterat om och tänkt efter.
Karriären går bra, den kommer förhoppningsvis fortsätta gå bra. Men den kan inte fungera om inte jag gör det.


Sluta stressa och bli irriterad över att det tar tid och går långsamt. Jag har ju egentligen ingen tid att passa. Jag vet inte vad jag skyndat till.


Så nu stannar jag upp och ser det jag har. Njuter av att han är min. Att jag fick honom, mitt i allt kaos fick jag honom. Vips är han stor och vem fan bryr sig om jag hade färska blommor hemma då? Ingen.


En fantastisk dag på många sätt och det känns som jag landade i något bra.


Avslutar det hela med lite Gustaf Fröding, som sig bör efter storslagna tankar: ”Var icke ledsen fast molnen trycka och vinterköld genom hjärtat går, Ty bakom moln glänsa sol och lycka och efter vinter blir det åter vår.”

7 Kommentarer

 1. Det här landade hos mig precis när det behövdes. Nu har jag en egen lista som kommer göra 2018 vackert.

 2. Älskar såna här tänkvärda inlägg! Ska ta mig en funderare jag också, men det första jag dka göra är att avfölja ett stort konto där de precis fått sitt fjärde barn, byggt hus, köpt en helt ny bil och dör hon shoppar inredning och kläder till höger och vänster. Typiskt sånt konto som egentligen får mig att må dåligt då jag hela tiden undrar hur sjutton de har råd, speciellt med 4 barn och en lön?! Tack för inspiration!

 3. Bra skrivet, och inspirerande.
  Tänkvärt att fundera över skillnaden i så små saker som att ta kort med telefonen eller en vanlig kamera, hur det påverkar.
  Jag tror nog att mitt 2018-mål ska vara att bli sams med min kamera igen, vi har legat i fejd ett tag nu.

 4. <3

 5. Heja! Så himla bra att tänka över sina prioriteringar och vad som är viktigt osv. Nyttigt med lite självreflektion ibland, och att sen faktiskt styra mot det som betyder mest för en. Kanske läge för mig också att göra det… 😛

 6. SÅ fint och inspirerande inlägg!

 7. Fan vad fint Anna! Ibland får man bara örfila sig själv så man fattar vad det viktigaste är<3
  Kram

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...