Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Tankar Om 2020!

jan 6, 2020 | Allmänt, Tankar och Vardag | 1 kommentar

Såhär i början av året är det lätt att visualisera storslagna mål och drömmar, men jag tänkte ändå försöka få ner lite av mina planer på pränt, så kanske det blir lättare att genomföra. Vem vet?

Jag tänker att 2020 blir ett år av förändring för min del. Jag har jobbat på samma sätt, med samma saker och kört på invanda hjulspår alldeles för länge nu. Jag måste tänka nytt och förändra mig. Så det ska jag göra nu.

 • Jag har tankar om att förändra min hemsida. Ta bort allt onödigt, göra den mer clean och ha fokus på webshop i första hand, blogg i andra. Resten försvinner.
 • Minska ner på beställningar till privatpersoner och istället fokusera på jobb åt företag, och mitt måleri.
 • Se tatuerandet, webshopen och företagsjobb som min primära inkomstkälla för att ha råd att få måla.
 • Aldrig måla på beställning. Det ska vara bara mitt eget. Till salu givetvis, men motiven bestämmer jag.
 • Flytta in i min nya ateljé! Jag har storslagna planer om den trots att jag inte ens sett den än. Jag ska ta med mina stora stringhyllor, mitt arkivskåp och mina två jätteskrivbord och sen ska jag fylla alla hyllor med massor av konstnärsmaterial. Ska inte ta med en enda onödig sak till ateljén, det ska bara kännas inspirerande. Ska dessutom lämna en stor vägg helt fri att kunna måla stort på.
 • Utbyta mer tankar med andra konstnärer. Träffade Karolina Nolin när jag var i Karlstad sist och blev så himla inspirerad. Nu är hon min mentor och jag hoppas kunna få hennes hjälp och tips mycket under året,
 • Våga ställa ut igen. Jag ställde alltid ut på alla möjliga ställen när jag var yngre, men fick sen kalla kårar bara av tanken på det. Men nu börjar jag bli sugen igen, dock känner jag att platsen jag ställer ut på är viktigare nu än den var då. Vill inte ställa ut i nån foajé nånstans.
 • Våga klä mig precis som jag vill. Jag var hur modig som helst på den här punkten innan jag fick barn, sen blev jag ängslig och osäker men nu känner jag att det är dags att bli lite mer vågad igen. Som hatt tex, så himla ursnyggt, ändå kräver det så hiskeligt mcyekt mod innan jag törs gå ut i det. Så jädra dumt! Mer hatt 2020!
 • Prioritera det som känns bra i magen. Har haft ett så otroligt ljuvligt och vilsamt jullov och vill liksom njuta av den känslan extra länge. Så nu har jag pausat allt socialt liv under januari för att riktigt känna mig lugn och harmonisk innan jag ger mig ut på banan igen.
 • Lägga pengar på inspirerande saker. Det innebär just nu att åka till Formex, kanske gå en kurs i vår, köpa de där kläderna som gör att man känner sig extra fin och köpa dyra färger att måla med.
 • Bli en roligare mamma. Jag måste försöka få över detta måleriintresse på mina barn, pyssla mer, orka mer, inte vara så jädra noga med om det kladdas eller går sönder. Skit samma, det är en del av processen.
 • Fokusera all min träning på löpning. Jag har aldrig gillat att springa, men nu har jag anmält mig till tjejmilen och fått ett träningsprogram för att stärka upp höfter och bål för att kunna springa långt. Ska bli roligt att göra något helt nytt och jag visualiserar känslan av att komma i mål redan nu. Känns stort.
 • Förlika mig med min ålder. Jag fyller 36 år i år. Har aldrig varit nojig över ålder innan och själva åldern har jag inget emot, däremot förfallet av mitt utseende. Ser liksom äldre ut nu och det tycker jag är tråkigt. Detta måste jag förlika med mig med nu för jag tänker icke bli ett botoxface.
 • Göra en stor tatuering på ryggen. Japp, förlika mig med 36 år va det va?

 

(foto: Martin Andersson)

1 kommentar

 1. Så himla inspirerande planer! Jag har börjat teckna under julen och hittar så mkt inspiration här. Var o köpte massa färgpennor idag och bara njöt. Detta gör jag för mig! Önskar dig ett fab 2020, du är så grym!

  PS, hoppas på en tatuering av dig när du kör igång! 🙂

  Mikaela

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...