Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

….tills döden skiljer Oss åt!

mar 28, 2012 | Bröllop | 4 Kommentarer

Vi har bokat präst! Äntligen!
Jag har varit supernervös över att vi skulle bli utan för alla präster vi fått tips om har varit antingen sjuka, alldeles för högreligiösa eller bokade men till slut fick vi äntligen tag på han som var vårt första val och i måndags hade vi vårt första möte.
Han var precis som jag hoppades, precis som vem som helst!
Varken jag eller Emil är särskilt religiösa egentligen men båda var ändå överens om att en präst skulle passa oss bäst.
Nu har vi dessutom fått forma vigseln precis hur vi vill så vi har tagit bort några av de bitarna vi inte kände behövde vara med och stoppat in andra saker som känns lite mer ”vi”. Känns toppenbra!

Men sen skulle prästen förklara hur det hela går till, så han började med att säga ”…ja och så kommer ni in där och så sjunger vi en psalm, sen läser vi upp löftena….jag lovar att vara dig trogen tills döden skiljer oss åt och så vidare och så vidare….
Herregud!
Precis då var det det verkligen slog mig, vi ska ta mig tusan gifta oss!
Det kändes helt plötsligt så väldigt verkligt, förut har det liksom inte sjunkit in. Tills döden skiljer oss åt.
Det är förhoppningsvis en jädra lång tid det!

Sen satt jag helt chockad resten av kvällen och försökte smälta det hela, medans Emil fick förklara igen och igen varför han ville gifta sig med just mig.

Vissa människor gifter sig ”för att det är smidigt” eller för att de redan varit ihop så länge och har barn och sådär.
Men för mig är det här världens största grej, som ett JÄTTEbeslut.
Som känslan man har innan man bestämmer sig för att tatuera hela kroppen, det är ju ett ganska stort beslut.
Eller som att bestämma sig för att bli buddist eller ändra livsskådning.
Vad som helst.
Så stort känns det!
Att bestämma sig, att nu är det du och jag. För all framtid.

Jäkligt stort, läskigt, underbart, skrämmande och fantastiskt egentligen!

Sicken himla tur att jag gifter mig med den absolut bästa mannen på jorden då, så slipper jag iallafall oroa mig över det.

4 Kommentarer

  1. det där med tills döden skiljer oss åt förstår jag inte…. kommer man inte till himlen när man dör? för då borde man ju träffas där igen eller?
    hoppas du får allt du drömt om!

  2. Läste någonstans om par som väljer att istället ha ”Tills livet skiljer oss åt” mest för att det numera är ganska sällan att det är just döden som särskiljer par.

    Å andra sidan kan det ju tyckas vara en deppig inställning att tänka ”det kanske skiter sig”. Samtidigt är ju döden en del av livet…

  3. Så fint skrivet 🙂 Är så glad för er skull!

  4. Åh, man riktigt känner pirret i magen, euforin, nervositeten och alla andra känslor som dyker upp i det här sammanhanget. Vi gifte oss i kyrkan och den mest dödliga nervositet jag känt i hela mitt liv kände jag innan kyrkdörrarna skulle öppnas och den klassiska sången spelades…man trodde att man skulle signa ner och bara dö av allt pirr…men det gjorde man ju inte. Nu har vi varit gifta i snart tio år och har tre barn (jag är 31 år). Hoppas ni får oändligt många lyckliga år och ett underbart bröllop! OBS! Bröllopsdagen var den klart lyckligaste dagen, vilket jag övertygad om att er också blir!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...