Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Tips På Weekend!

apr 6, 2018 | Allmänt, Tankar och Vardag | 18 Kommentarer

Jag och Emil har pratat om att åka bort innan bebisen kommer, då det är betydligt lättare att lämna bort ett barn än två, dessutom en bebis, så vi vill liksom passa på.
Helst måste vi åka typ snart eftersom jag fick gruvlig foglossning förra gången och knappt kunde gå, så vill vi åka innan det inträffar (om det nu gör det)
Men då är det stora frågan, var ska vi åka?

Vi vill helst vara borta i två nätter, så det verkligen känns att man är borta liksom. Det får inte kosta skjortan så förslaget Bahamas och liknande undanbedes.
Det kan absolut lika gärna vara i Sverige!

Jag vill helst åka till en stad, då det liksom är sista gången på länge man kan gå i affärer och titta länge utan att någon drar i en hela tiden, man kan glo på folk och äta god mat. Men Emil tror att jag inte kommer orka gå så mycket och att det inte är lika kul när man inte kan dricka öl, så han vill hellre åka till nått lugnt ute på landet typ.
Men ös på med förslag, allt är välkommet (utom Bahamas då) så hoppas jag verkligen att vi kan komma iväg.
Det står överst på min önskelista just nu!

18 Kommentarer

 1. Bergamo! Trondheim!

 2. Jag var i Edinburgh och det var så bra! Det är billigt att flyga dit. Jag var där över påsk, alltså var hotellet lite dyrare då men kom undan 600 kr/natt tio min gångväg från stan. Och det bästa är att man är så himla nära ”landet” om man vill dit. Finns jättebra kollektivtrafik och taxi var inte helt ok pris.

 3. Jag åker typ bara på weekends, får hemlängtan så himla snabbt. Jag rekommenderar iaf prag, budapest eller krakow. Alla fina och spännande städer. I krakow äter ni svinbilligt på michelin restauranger, vi åt 3-rätters med dryck osv för ca 500 spänn. Så det är ett hett tips!

 4. Bologna alla gånger! Perfekt på våren. Nära till flygplatsen (måste vid weekend tycker jag). God italiensk mat. Inte så turistigt. Bra system med bussar och tåg om man vill ta sig runt och utanför stan. Fin park där man kan softa, äta glass o mata sköldpaddor. Myllrande torg där man bara kan sitta o glo på folk.

 5. Du har ju säkert varit där massor av gånger, men jag kan ändå rekommendera Göteborg och Hotell Vanilla, bra pris och mitt i stan. Behöver inte gå långt till någonting. Inte långt att åka heller.

 6. The Lodge i Genarp (Skåne) om ni vill ha lugn och ro. Supermysigt med SPA, god mat, mysiga rum och fin service. Bildgoogla!

 7. Karlskrona! Var där i somras två dagar och det är en jättemysig stad (nu hade vi ju perfekt väder, det är ju alltid ett plus). Mycket vatten, fina gamla hus, hyfsad shopping och så har de en Pinchos (jag älskar tapas och liknande). Marinmuséet var faktiskt intressant och man kan ta en båttur i skärgården, finns olika båtar/turer att välja bland. Vi bodde på Scandic som har perfekt läge.

  • Ja, Karlskrona!! Var där i samma ”ärende” som du Anna. Tyckte också det var en så himla mysig stad, så vacker med allt vatten. Var ute och gick, kollade marinmuséet (gratis!), käkade på restaurang, gick på bio, cruisade med bilen, hade det gött på hotellet. Helt perfekt tyckte vi.

   • Jag tänkte ju också föreslå Karlskrona! Är det kallt är det väldigt ruggigt, men nu kommer ju våren. Jag och min man bodde på hotell Conrad på vår bröllopsresa och det var verkligen superbra där! Åker ni dit kan jag även rekommendera restaurang Landbron.

 8. Reykjavik! Så vackert, storslagent och annorlunda. Och man räcker att se mycket på kort tid.

 9. Edinburgh eller Barcelona är mina tips ????

 10. Köpenhamn kan aldrig gå fel!

 11. Amsterdam, Edinburgh!

 12. Hotel Marina Plaza Helsingborg.Spa på hotellet (ej provat)mysiga restauranger i Helsingborg.Sen är ju Danmark bara 20 minuter bort.Prag Budapest är fantastiska städer.

 13. Budapest! Går ofta att hitta billiga flyg, är sjukt vackert, billig mat och fantastiska gamla ”badhus” med varma källor som man kan hänga en hel dag på. Ganska perfekt stad när man är gravid o kanske inte orkar gå runt hela tiden.

 14. Riga! Supermysig stad, det är fascinerande att bar strosa runt och titta på den galna blandningen av byggnader (1800-talspalats, fallfärdiga ruckel, öststatsbetong och 2000-talsglashus huller om buller). Det finns mycket konst att se här och där, centrum är litet så allt är nära. Gamla staden är vacker och mysig och allting (utom bärnstenssmycken) är billigt. I gamla stan finns en liten mysig restaurang som bara serverar olika sorts pannkakor och det kostar typ ingenting att äta där. Även en trerätters går på bara några hundralappar.

 15. Helsingfors! Huvudstad, storstad, designmuseum, Marimeko, skärgård och ändå en bit bort

 16. Vi ska åka till Gdansk i juni!
  Aldrig varit där, men det ska tydligen vara fantastiskt! Östersjöns riviera.
  Med fina stränder, billig mat och öl, en fin gammal stad och mkt span och gammalt fint att se!
  Vi bokade ett superfint hotell och dock flyg+boende 4 dagar för 1700:-/person.
  Kolla reseguiden.se

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...