Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Värmland, dag 2!

jul 11, 2019 | Tankar och Vardag | 3 Kommentarer


Dag två i Sunne, som visade sig bli den bästa dagen på hela resan. Vi började med utflykt!


Nämligen hit, till The Alma Löv museum! Det är alltså konstnärsparet Mark och Karin Broos som startade detta för en herrans massa år sedan och nu är det dottern som driver det och det bara växer och växer och är så himla häftigt!


Jag blir så ledsen när jag tänker på alla familjer som inte anser sig vara ”kulturella” och att alla museum bara består av vita väggar och tavlor man inte gillar. De missar ju allt det roliga! Detta museum är allt annat än tråkigt! Som ni ser!


Möttes av den här gigantiska takkronan gjord av trä, fogskum och hockeyhjälmar! Jag förstår inte ens hälften av all konst som visas här, men man måste inte alltid förstå allting, man kan gilla det ändå! Det här är hundra gånger roligare än alla lekland i världen, jag lovar!


Knut ÄLSKADE det! Han är så otroligt rolig att ha med på sånt här!


Stig var också nöjd eftersom det fanns miljoner grejer att kolla på.

I det här rummet var det tydligen Alma Löv´s begravning. Sån här begravning vill jag också ha!


I ett rum satt en skulptur föreställande Lars Lerin och en himla massa av hans huvud. Lite creepy.


I ett annat rum kunde man kolla på videokonst. Tänk en biograf som såg ut såhär!


Vem bor här?


I hjärtat av huset låg det här superfina caféet. Allts¨man får ju hjärtemojiögon av att titta på det här!


Mitt i det stora rummet sitter en skulptur föreställande Karin Broos och jag hoppade högt när jag såg den för den kändes så verklig. På väggen bakom står en av Mark Broos.


Snygg farsa.

 

 

Och ännu snyggare tidningsomslag.


Om ni är i krokarna av Sunne eller Karlstad, snälla lova att ni åker hit! LOVA!

En av mina bästa kompisar från gymnasiet, Anna Lidberg, ställde ut på Alma Löv när vi var där. Kolla bara den här texten, som jag också har på armen (samma teckensnitt och allt) ÄLSKAR den och var såklart tvungen att ta en fanbild.


Hela tomten runt om själva ladan är fullt av små paviljonger där olika konstnärer ställer ut. Här fick man göra sitt eget kalejdoskop genom att dra runt två stora speglar över golvet!

Mitt eget gäng av hipsterkillar!


Hittade ett hus man kunde snurra på, given succé!


Han va tvungen att samla sig en stund över hur HIMLA roligt det var!


I björkdungen fanns det här orangea huset…..


Där inne bodde Hans och Greta och deras enorma förbrukning av fogskum.


Toker <3


I den här paviljongen fick man cykla. Älskar att Emil tycker sånt här är roligt och gärna följer med. Det gör ju det hela lite lättare om man säger så.


Vi hade också med oss dom här två, nämligen mamma och Stefan!


Gulliga va? Stefan är min bästa kompis Anders pappa, tänka va, hur det kan gå!


Vi avslutade besöket på Alma Löv med att kolla i paviljongen där Anna Lidberg ställde ut lite mer av sin konst. Så fint så fint.


Sen var vi så hungriga så vi höll på att smälla av, så vi åkte till Diner 45. Knut ville vara kameraansvarig och knäppte av den här superbra bilden av brorsan och pappan, och lite mormor på ett hörn.

Sen tog han de här två bilderna, av mormor och Stefan. Tycker han är superbra på att fånga bilden, dessutom lite underifrån vilket alltid är ett bra perspektiv.


-Vad vill du ha att äta Knut?
-Milkshake!
Är det semester så är det.

Efter maten åkte vi upp på Tossebergsklätten. Så jäkla svår att fota utsikt tycker jag. Man fattar aldrig hur storslaget det faktiskt är.

Jag får helt enkelt intyga att det var magiskt.

Dags för Knut att fota igen.
-Den här bilden blev jättebra på dig mamma, huvudet kom inte med!


Han fångade dock utsikten väldigt fint!


Nu hade vi sett så långt vi kunde och beslöt oss för att åka hem till vår stuga.

På vägen stannade Stefan för att köpa fika. Mycket bra beslut. Så vi satt vid vår fina utsikt och åt bulle och berömde Värmland i vanlig ordning.
Så himla perfekt dag!

3 Kommentarer

  1. Vad roligt att din fina mamma hittat trevligt sällskap! En riktig 10-poängare dessutom!

  2. Tack för tipset med Alma Löv, vi tog oss en 15 mils omväg men oj vad det var värt det. Tack☀️

    • Åh vad kul att höra!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...