Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna i Stockholms Skärgård!

aug 16, 2017 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

IMG_4237
En av dagarna när jag var i Stockholm var vår plan att åka ut med Johans båt i Stockholms skärgård, närmare bestämt till Utö, festa loss och sova i båten.

IMG_4244
Sjukt peppade!

IMG_4241
Johan jobbar på Navigationsgruppen och jobbar således med båtar dagarna i ända så jag kände mig totalt trygg med honom.

IMG_4248
Här var vi fortfarande bland öarna och hade ännu inte kommit ut på öppet vatten.

IMG_4243
Jag satt nöjd i båten och upprepade: -Åh livet alltså, det här borde vi göra varje år!

IMG_4251
Sen kom vi ut på öppet hav…..

IMG_4254
Alltså det blåste nått djävulskt och Johans båt är en ganska liten och lätt motorbåt så vi flög i vågorna så jag trodde på riktigt att jag skulle flyga ur båten! Jävlar vad det smällde när vi hoppade i vågorna och jag klamrade mig fast för allt jag var värd och pep till Johan att jag ville vända. Han försökte betryggande säga att det var lugnt, att vi snart var bland öarna igen.
Sen pajjade motorn.
Här slutade jag säga ”Åh livet!” vill jag lova! Vi drev alltså runt i meterhöga vågor, mitt ute på havet utan motor. Här började jag tänka katastroftankar, dvs att jag skulle spy, behöva äta upp Johan, simma iland?!
Efter mycket om och men (och inga spyor som tur var) så fick Johan ordning på motorn i alla fall så hjälpligt att vi tog oss till Dalarö, där var vågorna betydligt snällare (se bilden)

IMG_4255
Vi tankade och satte kurs mot Utö. När vi kommit några hundra meter ut så dog motorn igen och mitt humör också.
Skrek åt Johan att nu fan får du se till att vi kommer tillbaka till Dalarö om du så ska ro dit (förlåt Johan) och det lyckades vi med också. Efter lite mat och några timmars motorfix så fungerade den igen, nästan i alla fall. Johan tyckte vi skulle fortsätta till Utö men jag gav honom onda ögat och sa åt honom att se till att få hem mig igen!
Så vi åkte hem. Vi flög minst lika mycket i vågorna på hemvägen men den här gången var jag så lättad över att åka hemåt att jag inte brydde mig om att jag var blåslagen överallt, bara jag kom hem. Väl inne bland öarna igen så blev det lugnare och så himla fint med solnedgång och allt.

IMG_4256
Johan fick ha fulkepsen på pga sönderbränd av nio timmar i båt. Han skrattade mest åt mitt panikartade ansiktsuttryck och tyckte hela händelsen var väldigt underhållande till skillnad från mig (kanske för att han inte visste att jag planerade att behöva äta upp honom, fast nu var han ju visserligen knaperstekt så det kanske hade varit gott?)

IMG_4257Bild på en tjej som låtsas njuta fast mest är glad att fortfarande vara levande.

IMG_4261
Som tur var så avslutades kvällen med en himla fin sista tur på vattnet. Det hade lugnat sig och va riktigt ljuvligt på slutet. Men det kanske mest var dödsångesten som började släppa.

IMG_4263
När vi väl var tillbaka i land igen så hade mina fingrar tappat känseln av skräcken (den kom inte tillbaka förrän nästa dag) och jag har aldrig varit gladare över att vara på land i hela mitt liv.
Aldrig mer båt!

1 kommentar

  1. Förlåt alltså, men det här var sjukt roligt skrivet! Har läst om och skrattat en god stund nu. Men stackars dig ändå : )

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...