Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dags För Ny Ateljé?

apr 15, 2019 | Tankar och Vardag, Teckningar | 2 Kommentarer

Jag har haft ateljé på diverse ställen och provat på det mesta. Jobba hemifrån, sitta i ett öppet kontorslandskap eller ha ett eget rum.

Att jobba hemifrån är förvisso trevligt men jag har inte tillräckligt med disciplin för att inte göra annat då, sitta framför TV:n, äta lunch i evigheter eller ta ett varv på stan istället för att jobba.


Att sitta i ett öppet kontorslandskap, i mitt fall på en reklambyrå, funkade absolut inte! Som introvert person som lätt blir störd i den kreativa processen, borde jag ha kunnat räkna ut det redan innan. Men jag kände att jag ville bli inspirerad av andra, men det funkade verkligen inte.
Blev bara störd och jag stannade inte där så länge.

Till slut bestämde jag mig för att flytta tillbaka till ursprungsplatsen, nämligen Gummifabriken i Värnamo. Det är en gammal fabrik som byggts om och är numera kontorshotell, biograf, bibliotek, campus och restaurang.
Här har jag nu suttit i fem år ungefär.
Jag ÄLSKAR att ha mitt kontor här, det är högt i tak, bra ljus, tyst och med en dörr som går att låsa så inga kan komma in och störa.
Eftersom jag sitter i ett kontorshotell så har jag sett många märkliga människor komma och gå igenom åren och jag är numera den som suttit här allra längst.

Men, ett stort men. Jag har fått ett annat erbjudande.
Om en ännu större ateljé, en med fönster åt två håll och för halva priset va den här.
Dessutom ligger den precis där mina vänner har sitt kontor, så att jag får ett sammanhang på ett annat sätt än här.
För ibland kan jag sakna att ingen riktigt frågar hur det går, eller hur man mår. Det är kaffe och vardagsprat, men aldrig liksom mer än så och det blir så ensamt.

Att ha en bra ateljé är för mig A och O. Det krävs vissa saker för att det ska funka har jag märkt genom åren.
Detta är mina krav:
– Rummet måste ha fönster. Kan inte jobba med enbart lampbelysning.
– Det måste ha lite rymd, gärna högt i tak. Annars känner jag mig så instängd.
– Det viktigaste, det måste finnas en dörr så det går att stänga om mig! Blir oerhört störd om någon hänger över min axel.
– Någon att dricka kaffe med.
– Varmt. Går inte att teckna när man är kall om händerna.

Nu väntar jag bara på att få ett ja eller ett nej, en tid om när jag kan flytta och om jag verkligen vill flytta.
Vill jag det?
Jag älskar ju den här platsen……

2 Kommentarer

  1. Du är ju sjukt modig. På din beskrivning låter det inte som något att tveka på, det låter ju riktigt bra. Jag vet att du vågar!

  2. Håller med, byt!!! Du lyfter ju massa fördelar med det nya stället som är saker du saknar idag.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...